Stein, treverk, og kultur

Norge er et land rikt på kultur, og bevarte historisk gårder, festnninger, og storslåtte minneparker. Mange gleder i treverk, stein, og murstein som gir besøkende fra både Norge og utlandet helt eksepsjonelle opplevelser. Byggematerialer i Norge er alt fra leire, jord, sement, betong, murstein, til tømmer og planker og mer. Her er et gammelt tømmerhus som inspirerer til gjenbruk og ny-bruk.

Stavkirker og trevirke

Byggematerialer og stiler endrer seg, men grunnmuren er oftest en form for stein eller betong som del av bygget. Vikingene var flittige tre og tømmer brukere, og samtidig forsterket de arkitektur med steiner. Forsterkingen var for bygget, men like mye for beskyttelse mot fiender. Byggmax er drømmestedet for materialet enten vi snakker Viking-bygg, skateboardrampen for poden, eller noen av de fantastiske middelaldergårdene rundt i Norge. Storslåtte utskjæringer i trevirke, staute festninger med murstein for å verne området rundt. alt du trenger finner du enkelt hos Byggmax. Spikre, lekehuset, mors plantekasser, komplisert materialer, belysning, skruer, spikre, stiger og hva du trenger til byggingen og hagearbeidet.

Med gjennomført oppussing av vegger, dører, vinduer, uteområder, lafting av tømmer, steinarbeider, utskjæring av trelister, torv til nye tak, treskjæring til inngangspartier og mer er dette kanskje Norges eventyrbolig?

 

Steinruiner i Middelalderparken og Oslo Ladegård

Middelalderparken i Oslo er verdt besøk. Se for deg mennesker haste rundt omkring mellom byggverk i steinuinene fra hundrevis av år tilbake i tiden. Her var middelalderens Oslo, og du føler ærefrykt ved å vandre rundt. Gå mellom ruinene og ta alt til deg. Travle gater og smug. Sammen med Oslo Ladegård er dette området det største område av ruiner i Norden. Noe av høymiddelalderen strandlinjen er konstruert på nytt, og Oslo Ladegård fra barokktiden ligger majestetisk i terrenget. Solid murstein og steinarbeider preger gården og trebygg som ble utført i datidens byggestil og mote. Vakre høye smijernsporter og gjerder og utsøkte stein og betongarbeider i fontener, innendørs arbeider og søyler. Vakkert og stemningsfullt.

I 1589 var det kongebryllup her og påfølgende hekseforfølgelser i kjølvannet! Storheter vanket rundt til hverdag og fest. Gården ligger i hjertet av middelalderbyen, og var ikke langt fra Akershus slott. Ladegårdens hovedhus fra 1720-åra inneholder prektige og fasjonable salonger, og interiør fra 1700 til 1800-tallet, Salonger i barokk-, rokokko- og Louis Seize-stil er praktfulle og imponerende. Ladegården sikret forsyninger til festningen og hadde viktige roller i både hverdag og fest. Et annet vernet hjem som vitner om sterk byggeski av treverk.

Tradisjoner og styrke

Mange legger sin elsk på middelalderens stein og murarbeider, samt trevirke som kjennetegner disse vakre tradisjonelle bygningene. Drømmen fra mange er å eie en slik storgård, og bare ta inn atmosfæren og mesterverkene. Noen kjøper drømmeeiendom hvor du formelig kan føle og sense fortidens storheter.

Uansett hva du skal restaurere, bygge nytt, bygge om kan Byggmax hjelpe deg med alt du trenger til arbeidet.

Legg att eit svar