Mat

Street Food

Noen ganger tar det relativt lang tid før et fenomen kommer til Norge. Hvis du ser bort i fra den gammeldagse pølseboden, så er street food et konsept som skulle ha kommet til Norge for lenge siden.

Street food kalles noen ganger for gatemat, men dette er ikke like populært.

Hva er street food?

For at mat skal være street food må den som navnet indikerer selges på gata. Dette fra en vogn eller fra en bod. Hvis det selges fra en bil kalles disse for food trucks.

Maten selges ferdig tilberedt, eller så blir den tilberedt mens du ser på. Maten er ofte enkel og håndholdt slik at du ikke trenger å sitte nede for å spise denne maten. Street food regnes som populært fordi det er så utrolig enkelt. Det er tilgjengelig og nesten alltid mye billigere enn å spise på restaurant.

I Oslo finner du et stort utvalg av street food i alle kategorier. Det er en scene som oppdateres stadig med nye spennende steder og konsepter. Det er populært med ordspill i titlene til disse typene restauranter slik at du enkelt skal skjønne hva det er du kan kjøpe!

Dette er nok ikke det eneste stedet du kan kjøpe street food i Norge. Hvis du liker å være ute på byen kjenner du nok igjen food trucksene som stopper midt i sentrum når de fleste som er ute på byen er ute etter nattmat. Populære produkter er ofte pizza, kebab, hamburgere og bakt potet.

Hvis du tar deg en tur på festival ser du også ofte boder og food trucks som selger ulike typer mat. Dette er en ypperlig måte å prøve en rekke ulike typer mat, ettersom maten fra disse bodene ofte er internasjonal. Ettersom street food har blitt mer og mer populært har det også oppstått festivaler dedikert til fenomenet.

Når man reiser til utlandet kan man ofte finne like markeder. Du kan for eksempel finne det i Camden Town i London eller i parker i Amsterdam og Berlin. Det er også populært i storbyer i USA.

Et annet alternativ til food trucks er også mathaller. Her kan du velge mellom en rekke typer mat, som ofte er litt dyrere ettersom de må betale leie og andre kostnader.

Hvis du er opptatt av kostnad kan du jo selvsagt også lage street food hjemme, men da kan det vel ikke egentlig kalles street food?

Legg att eit svar