Halloween

Noe som aldri slår feil på arrangementer er kombinasjonen av god mat og musikk som skaper god stemning. Halloween står for alle helliges kveld, til minne om dem som har gått bort. Populariteten av denne feiringen har steget særlig de siste årene her i landet, men hadde sitt første store gjennombrudd omkring 2000. Halloweenfeiringen skyldes innvandringen til Nord-Amerika fra Irland og Scotland på 1800-tallet. Det var først da Halloweenfeiringen forble en tradisjon i USA. I senere tid har feiringen blitt mer globalisert, noe som populærkulturen kan være skyldig i. Det vanligste på denne dagen er å pynte seg i skumle kostymer og dele ut godteri til barna som er ute på «knask eller knep». Hjemmene er ofte dekorert med skumle ting som utskåret gresskar med skumle fjes, falske spindelvev og skjeletter. Tradisjonen med utkledning og «knask eller knep» ble ikke vanlig før i 1930-tallet. Mye av senere tradisjoner er mer inspirert av Meksikanernes, de dødes dag.

Halloween arrangementer

Det finnes selvsagt nok av arrangementer for ungdom og voksne. Det vanligste for ungdommer er å kle seg ut og gå på fester. Utelivsbransjen pleier å by på temakvelder med live musikk, spesialdrinker og kanskje litt halloween godteri i byen å kose seg med. Noen byr kanskje på å spille Halloween-låter som «Monster Mash»? I Stavanger har de hatt en tradisjon med vandrehistorier for voksne som byr på skrekk og gru. Her kan man kle seg ut for å gå tur rundt på det som regnes som «Stavangers mørke side». Lokale arrangementer er som regel å finne over hele landet.

Maten på Halloween

Feiringen er ikke helhetlig før det er mat på bordet! For å gjøre det litt mer spennende dekorerer noen maten. Det inkluderer ikke bare skjære ut skumle fjes på gresskar. Muffins med gresskar og oransje-farget krem med skumle strø-figurer slår aldri feil. Her gjelder det å bruke fantasien sin! Pølser i brød kan få en ny vrid ved å lage mumie-pølser. Mumie-pølser består enkelt av deig surret rundt pølsene, som får det til å ligne en mumie ved å lage fjes med sennepp. En klassiker er å dyppe frukt i sjokolade saus. Ved å dyppe jordbærene i hvit sjokolade får det til å ligne på spøkelser, når du tegner fjes med mørk sjokolade. Dette er bare en pekefinger på hva du kan lage på Halloween for gjestene dine. Det er så mye mer du kan gjøre, så lenge du tar kreativiteten overta med fantasien i behold.

Legg att eit svar