Nasjonale arrangementer

Mange arrangementer regnes som lokale, som for eksempel nasjonale konkurranser innenfor idrett eller andre aktiviteter. I denne artikkelen skal vi fokusere på arrangementer som pleier å ha en offentlig markering på landsbasis.

8. mars

Dette er den internasjonale kvinnedagen. Den feires ofte med et tog, med ulike paroler som har et budskap om hvordan kvinner verden rundt bør ha det bedre. Nesten hvert år er det en diskusjon om kvinnedagen faktisk behøves eller ikke. Kvinnedagen er en dag som har vært svært viktig historisk sett og er nok en dag som kommer til å være viktig i lang, lang tid.

1. mai

Dette er som kvinnedagen også en demonstrasjons-dag, men her er det fokus på arbeidernes rettigheter. Dette er en dag der det demonstreres verden over, ikke bare i Norge. Dette er en dag som regnes som høytidsdag og du vil absolutt se mange flagg rundt omkring i gatene fordi det er også en offisiell flaggdag. I mange land er det ikke lov til å demonstrere på 1. mai.

Frigjøringsdagen 8. mai 1945

Denne dagen blir også feiret med brask og bram. Den er nok ikke like stor som 1. mai eller 17. mai, men den markeres i hele Norge.

17. mai

Dette regnes som Norges store festdag og det er grunnloven som blir feiret. Her blir det marsjert i gatene med både barn, ungdommer, russ og korps. Det er en festdag der det ikke spares på noe. Mange har på seg bunaden sin, mens andre pynter seg for harde livet. I hver by kan du feire 17. mai og alle byene har ulike tradisjoner. Dette er nok de aller fleste nordmenns favorittdag, fordi det er Norge vi feirer!

Legg att eit svar