Klassisk musikk

Det er fortsatt stor interesse for klassisk musikk rundt omkring i hele verden.

Vi kjenner nok alle til Beethoven, Mozart, Vivaldi og Grieg. Selv om ikke nødvendigvis alle greier å gjenkjenne hvem som har laget musikken, har vi alle hørt den før. Hvis du ikke tror oss, så besøk denne siden for å høre.

Hva er klassisk musikk?

Klassisk musikk som så mange andre sjangere, er så mangt. Det finnes mange perioder innenfor klassisk musikk, blant annet renessansen, barokken, klassisismen, romantikken og nyklassisime. Dette er bare noen av få sjangere. Du trenger ikke et trent øre for å høre forskjell på denne musikken, fordi i de ulike periodene var ulike instrumenter populære.

Klassiske musikere regnes som mer trente musikere enn for eksempel folkemusikere. Dette fordi de ofte lærte om musikkteori og å spille fra noter, noe som ikke var et vanlig tilfelle innenfor folkemusikk.

Man finner faktisk ofte klassisk musikk «samplet» i nyere musikk, noe som gjør at mennesker som er interessert i popmusikk også kan få øynene opp for klassisk musikk. Dette er noe som har blitt mer populært med årene, altså å blande ulike typer musikk.

Legg att eit svar