Populærmusikk

Populærmusikk, også kalt popmusikk varierer fra hvilken tid vi er i. Det fantes også popmusikk på for eksempel 60-tallet, da The Beatles herjet verden. Derfor er popmusikk ganske vanskelig å definere, fordi popmusikk kan jo virkelig være alt.

Hva er popmusikk?

Den kjente Simon Frith er en musikkekspert som mener at populærmusikk ikke nødvendigvis er musikk, men at det er forretning.

Han mener at når en trend kommer vil musikere utnytte seg av denne trenden for å tjene så mye penger som mulig. Er dette riktig?

Hva er populært?

Dette er jo også et spørsmål som er ganske bredt. Noen ganger kan trender komme fra spesifikke artister, sjangere eller filmer. I de senere tider har populærmusikken vært mye bredere og nådd ut til flere folk, grunnet internett og strømmetjenester. Dette betyr at det er ufattelig mye penger å hente hvis man får en hit.

Popmusikkens historie

Det å gå tilbake i tid å se på populærmusikkens historie er veldig spennende, fordi det er så utrolig lett å finne trender. Hvis du hører på listetoppene hvert år fra 1960-tallet og fram til nå vil du lett se hvordan trendene har utviklet seg.

Det er også lett å se hvordan de store bandene og artistene har inspirert andre til å gjøre det samme som dem. Dette er absolutt ikke uvanlig at store artister innenfor populærmusikken gjør comeback for eldre fans.

Det finnes en rekke artister som har gjort flere comeback fordi de har opplevd bølger i sin popularitet. Bare spør foreldrene dine hva slags musikk de liker å høre på. Du finner nok garantert et tribute-band eller bandet selv på turne et eller annet sted i verden.

Legg att eit svar