Speil, vinduer og skolekultur

Visste du at ved å sette opp 2 speil på veggen, og to speil på motsatte side så tar speilene aldri slutt? Når du stiller deg foran ser du inn i evigheten av en aldri sluttende deg. Bildet av deg blir bare mindre fra et speil til inn i det nest før du svinner hen. Speil er fascinerende, De mange Rikskonsertene i barneskolen lot deg se kunst, og kultur som om du var på scenen. De tok deg vekk fra hverdagen og inn i fantasienes rike.

Teater og plater

Da Rikskonsertene ble lagt ned i 2017 forsvant uendelig mye kunnskap. Store opphengte flotte plakater om når de kom betydde spenning, moro og glede for hundretusener av skolebarn. Et deilig avbrekk i skolehverdagen hvor du visste at musikk, lek, teater, morsomheter gav deg et lærerikt avbrekk i skolen. Ofte var det kulisser og Speil samt bilderammer på scenen. Noen ganger enkle toner og musikk som inviterte elevene opp med fløyter og tamburiner. Vi elsket Rikskonsertene.

Props, fotografier. og kultur

Norge har flotte kulturaktiviteter og tradisjoner for skolebarn. Kunst, teater, spill, pantomime, dukketeater, blokkfløyter, speil, billedrammer, collage, og så mange andre ting ble tatt i bruk. Lærerike timer med fantastisk moro og spenning. Denne skoleordningen var frilans musikernes største arbeidsplass. Nedleggelsen betyr store tap av kunnskap fra artistene og produksjonen deres. Er lavere kvalitet og mangfoldet noe vi nå må leve med?  Hva er følgene for fremtidige artister? Vil de fortsatt velge en utdannelse innenfor dette når de vet at lønninger og muligheter er sterkt redusert? Corona virusets inntreden har brakt ytterligere vanskeligheter for denne og utallige andre bransjer.

Kulturarv

Kulturtanken, «Den kulturelle Skolesekken», er hva som har kommet i stedet. Denne erstatningen har ikke kunnskapen enda, men mulighetene er absolutt tilstede. Frilansmusikere er dyktige på å lage kulturelle opplevelser for barna. og disse skolebesøkene er verdifulle. Alle kan ta flotte fotografier og enkelt skaffe flotte rammer til oppheng av dem. Er du heldig kan sikkert informasjonsplakaten fra Kulturtanken bli din. Heng plakaten opp på rommet og få inspirasjon fra dem. Hvem vet, kanskje er du den neste deltakeren i et speil hus, eller rocker med saxofon? Kulturtanken er flinke på å vise frem variable og annerledes show for skolebarna.

Trlturtradsijoner og foto

Rikskonserten i Norge har hatt over 50 år med produksjon av skolekonserter for barn og unge. Kulturtanken har hatt en stille start, men absolutt ikke en dårlig en. Ordningen med kulturopplevelser inn i skolen gir enestående og unike tilbud ingen andre i verden tilbyr. Kultur er viktig for alle og kilde til inspirasjon, motivasjon, kunnskap, og utvikling. Effektene av scener, lys, kulisser, lys, fotografier, musikk, miming, passepartouter, kostymer påvirker oss alle. Se hva speil skaper av effekter i hjemmet. Ikke bare gjør det ting større, men også lysere.

Speil, lys og bilder på vegg og i hyller skaper positive vibrasjoner, og gir varmere atmosfære. Positive effekter vi alltid trenger og som beriker omgivelsene.

Legg att eit svar