Mat

Bakst

Ingenting er bedre enn ekstra god bakst, spesielt når den er utrolig fersk og nybakt.

Hva slags bakst finnes?

Brød

Vi nordmenn er nok spesielt glade i denne typen bakst. Det er få andre som spiser brød til både frokost og lunsj! Mange baker sitt eget brød, enten ved hjelp av gjær eller ved hjelp av surdeig.

Surdeig er noe som har blitt utrolig populært de siste årene. Det er lett å lage, alt du trenger er mel, vann og skikkelig god tid. Det finnes en rekke oppskrifter for deg der ute enten hvis du vil lage brød eller hvis du vil lage surdeig. Det kan bli et svært spennende prosjekt.

Kjeks

Det lages nok ikke like mange kjeks i Norge som i andre land. Her lages det mer kaker. Det som kjennetegner kjeks er at de er svært tørre, mens kaker er våtere. Det er populært å spise kjeks med for eksempel drikker som te eller kaffe.

Kaker

Dette er en kategori de aller fleste er svært glad i. Enten det er julekaker eller bursdagskaker. Her finnes det noe for alle og enhver.

Du, som alle andre har nok en favorittkake. Gulrotkake, sjokoladekake, pavlova eller marsipankake. Her er det noe for alle. Kaker er en bakst som virkelig er satt pris, også verden rundt.

Rundstykker

Hva er vel en lørdagsmorgen uten nybakte rundstykker? Det er så utrolig godt å kjenne lukten av dem mens de baker i ovnen. Rundstykker er populært med ulike pålegg, men kanskje spesielt med godt smør rett etter de har kommet ut av ovnen.

Boller

Det finnes en rekke typer boller, enten det er skolebrød, sjokoladeboller eller kanelboller. Alle har sin favoritt og rundt omkring i landet har disse typene boller også ulike navn. Det er et ganske fascinerende fenomen. Boller er uansett en av de mest populære typen bakst fordi de er enkle å lage og enkle å spise.

Internasjonal bakst

Noe som vi absolutt anbefaler er når du tar deg en tur utenlands, er å prøve deg på den lokale baksten. Da vil du virkelig få testet smaksløkene, kanskje du til og med finner en ny favoritt? I England kan du kjøpe pastys og i Tyskland kan du kjøpe strüdel. Prøv deg fram og kos deg med det du finner!

Legg att eit svar