Kulturarrangementer

Når det kommer til kulturarrangementer finnes det utrolig mange, i denne artikkelen skal vi gå mer inn på disse typene:

Festivaler

Det mange tenker på når de tenker på festivaler er musikk, men det finnes også festivaler dedikert til mat, humor, litteratur, krim og mye mer. Det som er sikkert, er at det finnes en festival for alle og enhver, bare se på denne oversikten her.

Det finnes en rekke festivaler som fokuserer på musikk, blant annet:

  • Øyafestivalen
  • Stavernfestival
  • Trænafestivalen
  • Palmesus
  • Bergenfest

Dette er festivaler som har bygget seg opp et solid rykte både innenlands og utenlands.

Filmfestivaler finnes også rundt omkring. Disse inkluderer:

  • Bergen International Film Fest
  • Barnefilmfestivalen
  • Den norske filmfestivalen
  • Film fra Sør

Konsert

Konserter kan være en del av en festival, men det kan også være enkeltstående konserter. Det finnes konserter utendørs, innendørs, for mennesker under og over 18 år og selvsagt for barn. Det å dra på konsert kan ofte være dyrt, men heldigvis finnes det også en rekke gratiskonserter som er tilgjengelige for mennesker i alle aldre. Hvis du er heldig, kan du til og med se på en konsert inn i stua di, fordi live streaming er noe som har blitt svært populært i det siste.

Teater

Dette regnes som et tradisjonelt kulturarrangement. Det har ofte vært veldig gamle stykker som har blitt vist på teater, men nå i nyere tider har man også modernisert seg veldig i forhold til hva som vises på teater.

Det er utrolig mye spennende å velge i, og det er til og med mennesker som reiser helt til en annen by for å få med seg en spesiell teaterforestilling. Dette er også en svært sosial arena.

Opera og ballett

Dette er også veldig tradisjonelle kulturarrangement som nok ikke er like populære som før, men som også trekker et solid publikum.

Bibliotek

Mange tenker ikke på at biblioteket faktisk er utrolig oppdatert på arrangementer. Her kan du finne informasjon om lokale arrangementer, men du kan også delta på bibliotekets egne arrangementer. Det finnes ofte muligheter for deg med små barn eller gode bokbad på kveldstid.

Kino

Det finnes også filmfestivaler som går under kulturarrangementer, men det å gå på kino er jo kultur i seg selv. Da kan du kose deg med filmer fra alle verdens hjørner på din lokale kino.

Stand-up

Dette er noe som også har bredt seg rundt i Norges hjørner. Før virket det som om Latter i Oslo var det eneste stedet du kunne se stand-up, men heldigvis har nye klubber og steder åpnet opp slik at du kan få med deg stand-up stjerner fra hele verden. Ricks er et populært sted i Bergen der en rekke britiske komikere ofte tar turen for å få deg til å le.

Legg att eit svar