Mat

Norsk mat

Hva regnes egentlig som norsk mat – det er det store spørsmålet.

Det er ofte tradisjonell mat som regnes som norsk mat. Dette kommer du nok til å oppdage når du leser videre.

Ost

Det finnes ulike typer ost som Norge er kjent for, nemlig typer som Jarlsberg, Norvegia og gammelost. Dette blir solgt som norske oster i utlandet. I tillegg har vi jo den berømte brunosten. Dette er en ost som både blir elsket og hatet. Spesielt blir den anbefalt å spise på nystekte vafler eller på nybakt brød.

Fårikål

Dette er en rett som også regnes som tradisjonelt norsk, ettersom den inneholder lam, pepper og hodekål. Det er altså en veldig enkel oppskrift. Dette serveres med kokte poteter. Det har alltid vært svært populært å koke kjøtt sammen med grønnsaker i Norge. Dette kan sees på ulike matretter som har blitt servert opp igjennom slik som for eksempel kjøttsuppe.

Brød

Selvom brødet ikke ble oppdaget i Norge er det en utrolig stor del av den norske dietten. Det spises både brød til frokost og til lunsj. Den veldig kjente matpakken regnes som noe ultranorsk.

Lutefisk

En rett som oftest spises til jul. Det er måten fisken blir behandlet med lut på som gjør den norsk. Dette er en spesielt populær rett i juletider.

Smalahove

Det er overraskende få nordmenn som faktisk spiser smalahove. Det regnes som en tradisjonsrett på Vestlandet som får utrolig mye internasjonal oppmerksomhet.

Rømmegrøt

Dette er en grøt som tradisjonelt sett ble spist ved store anledninger. Hovedingrediensen er rømme og det er en grøt som har utrolig mye fett i seg. Det er en grøt som har ulike tradisjoner rundt omkring i hele landet.

Hva regner du som norsk mat?

Legg att eit svar